#
ul. Owadów 24B 26-332 Sławno (+48) 44 711 16 55 info@hurompolska.pl

Poncz zielonej energii [Przepis na sok]

Szukasz odpowiedniej wyciskarki wolnoobrotowej? Być może zainteresuje Cię nasza oferta...

HUROM H200 ALL IN ONE 2 490,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM H100S 1 890,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM HWS PRO 4 490,00 Dodaj do koszyka

Ten wysokoenergetyczny sok zawiera mnóstwo zdrowych, złożonych węglowodanów, witamin, minerałów i antyoksydantów w jednym pysznym ponczu!

Chcesz ubić coś, co jest smaczne, pełne zdrowych witamin i minerałów oraz super łatwe do przygotowania i czyszczenia? Dobra, rozumiem. Ten pasuje do rachunku!

Poznaj naszą recenzję sokowirówki stand-by: Green Energy Punch! Ten łatwy w przygotowaniu przepis jest pyszny, zdrowy i na tyle słodki, że daje satysfakcję, nie będąc jednocześnie pełnym cukrów.

Szczegóły przepisu

Do tego przepisu użyliśmy pionowej sokowirówki Omega VRT330, ale będzie ona dobrze działać z każdą sokowirówką do kitowania. Miąższ gruszki, jabłka i selera może tworzyć w sokowirówkach odśrodkowych sporą ilość piany, dlatego zalecamy używanie do tego celu mastykatu.

  • Średnia wydajność: 280ml

Składniki

  • Granny Smith Apple: 192g
  • Gruszka: 185g
  • Seler: 131g
  • Ogórek: 191g

Czas przygotowania i czyszczenia

  • Czas oczekiwania: 2 minuty
  • Ilość: Około 280ml soku
  • Czas na sprzątanie: 4 minuty lub mniej

Informacje o wartościach odżywczych

Ten przepis daje dwie porcje (około 190 ml soku każda).

Należy pamiętać, że powyższa liczba kalorii zawiera błonnik pokarmowy, którego większość jest usuwana podczas procesu sokowania.

Receptura ta jest bogata w przeciwutleniacze, witaminę A, witaminę C i witaminę K.

Preparat

Szczegółowe wymagania dotyczące przygotowania różnią się w zależności od sokowirówki. Jeśli twoja sokowirówka ma większą rurkę do karmienia, nie będziesz musiał obcinać owoców tak bardzo.

Przygotowanie trwa około dwóch minut (lub mniej). Ogólnie rzecz biorąc, będziesz chciał:

  • Umyć wszystkie składniki zimną wodą (dobrze spłukać, aby usunąć wszelkie zabrudzenia, środki chemiczne/pestycydy/etc.).
  • Pokroić gruszkę i jabłka na piąte lub szóste części.
  • Przetnij ogórek na pół (długość szeroka)
  • Zostaw seler tak jak jest

Instrukcje krok po kroku (z ilustracjami)

Krok pierwszy: płukanie owoców i warzyw

Większość ludzi robi to z przyzwyczajenia, ale jeśli nie jesteś jednym z nich, sugerujemy, że jest to zwyczaj, który nabierasz!

Spłukiwanie owoców i warzyw zmywa brud, kurz i inne śmieci, które mogą znajdować się na warzywach. Nie wspominając o żadnych środkach chemicznych używanych podczas produkcji/transportu, takich jak pestycydy i herbicydy (między innymi).

Krok drugi: Pokrój swoje owoce i warzywa w plastry

Będziesz chciał się upewnić, że Twoje składniki pasują do Twojej konkretnej sokowirówki. Poniższe uwagi są wskazówkami, ale upewnij się, że dopasujesz je do swojego sprzętu.

Zalecamy pokroić owoce na kwinty lub szóstki, a seler na pół (wzdłużnie). Można pokroić seler na ćwiartki, a następnie małe paski (jak to zrobiliśmy na powyższym zdjęciu), ale ten krok nie jest konieczny dla większości sokowirówek.

Etap trzeci: Sok!

Każda sokowirówka jest nieco inna, więc należy postępować zgodnie z instrukcjami i najlepszymi praktykami opisanymi w instrukcji obsługi. 

Krok czwarty: Ciesz się!

Ten przepis produkuje około 280ml soku.

Smak jest lekko pikantny i orzeźwiający, a zielone jabłko i gruszka zapewniają odrobinę cierpkości i słodyczy ogólnego smaku. Nie jest zbyt słodki - idealny na poranny początek dnia.

#