#
ul. Owadów 24B 26-332 Sławno (+48) 44 711 16 55 info@hurompolska.pl

Doładuj swój system odpornościowy herbatą imbirowo-cytrynową na każdą porę roku.

Szukasz odpowiedniej wyciskarki wolnoobrotowej? Być może zainteresuje Cię nasza oferta...

HUROM H200 ALL IN ONE 2 490,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM H100S 1 890,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM HWS PRO 4 490,00 Dodaj do koszyka

Być może słyszałeś o wielu korzyściach zdrowotnych płynących z picia ciepłej wody cytrynowej. Posuwam się o krok dalej i dodaję więcej zdrowych składników do mojej ciepłej wody cytrynowej. Nazywam to moim super immunologicznym boosterem i piję go codziennie rano. Szczególnie przydatny przy oczyszczaniu.

Ten napój ma ogromne korzyści dla zdrowia:

  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Oczyszcza nerki i poprawia ich funkcje
  • Pomaga w poprawie funkcji wątroby
  • Zmniejsza nawroty zapalenia żołądka i zgagę
  • Wzmacnia układ oddechowy
  • Antypalny
  • Eliminuje infekcje bakteryjne i grzybicze Poprawia trawienie Reguluje wypróżnienia Zmniejsza kwasowość organizmu Oczyszcza krew Łagodzi ból gardła Zatrzymuje postęp przeziębienia Naturalnie obniża ciśnienie krwi Obniża wysoki poziom cholesterolu Pomaga w utracie wagi Zmniejsza zmarszczki i przebarwienia skóry

Herbata cytrynowo- imbirowo- miodowa

Jak zrobić:

  • Naciąć 4 lub 5 cytryn i usunąć 50% skórki (pozostawić 50% skórki). Jeśli to możliwe, użyj cytryn organicznych. Do każdej cytryny użyj korzenia imbiru wielkości około cala sześcianu.
  • 2-3 cebulki trawy cytrynowej (opcjonalnie, ale bardzo zalecane) - używać tylko dna
  • 3-4 cale od korzenia Sok wszystko z twoim powolnym sokowirnikiem

Sok należy przechowywać w małym słoiku z masłem i pokrywką. Jest on odpowiedni dla rodziny, która ma być spożywana codziennie, aby wzmocnić system odpornościowy. Ta mikstura jest tak bogata w przeciwutleniacze, że sama w sobie jest konserwantem i może być przechowywana do pięciu dni w lodówce.

Aby zrobić szklankę tej cytrynowo-imbirowo- miodowej herbaty:

  • 300 ml bardzo ciepłej wody (nie wrzącej)
  • 5 łyżek stołowych powyższej mikstury
  • 1 łyżka stołowa miodu surowego lub manuka (lub do pożądanego smaku)
  • ¼ łyżeczki cynamonu w proszku (opcjonalnie)
  • 1 łyżka stołowa octu jabłkowego (opcjonalnie)

Kiedy poczujesz nadchodzące przeziębienie, zetrzyj je w zarodku. Pij tę miksturę przez 1-2 dni, a zimno nie będzie miało szans na pełne rozkwitnięcie.

Jeśli masz już pełne przeziębienie, wypij 2-3 razy w ciągu dnia i popij ciepłą miksturę. Pij codziennie, aż poczujesz się dobrze. Pomaga to przyspieszyć rekonwalescencję i skrócić cierpienie.

Przy oczyszczaniu pomaga to pić przez cały dzień. Jest to bardzo oczyszczające i pomaga zmniejszyć reakcje lecznicze.

#